diumenge, 25 de gener del 2009

Geocaching. Dolmen de Serra Cavallera

El Dolmen de la Serra Cavallera és un monument megalític pertanyent al Neolític, destinat a funcions funeràries. S'atribueix a l'Edat de Bronze Mitjà (2700 a.C.). Està situat a la Serra Cavallera, abans anomenada Serra-Llosa o serra de la Llosa, a una alçada de 418 m. És el dolmen més septentrional dels coneguts fins ara en el megalitisme català.El Dolmen, que havia estat mig desplomat des del 1977, a causa d'excavacions incontrolades, ha estat redreçat entre finals del 2006 i principis del 2007. El projecte de restauració ha estat a càrrec del Grup Empordanès de Salvaguarda i Estudi de l'Arquitectura Rural i Tradicional (Geseart). Segons les indagacions d'aquest grup d'arqueòlegs el Dolmen va quedar descalçat arrel d'una excavació feta el 1961 i de posteriors buidatges de la cambra, que van afectar els fonaments de les lloses. L'any 1977 la llosa de llevant es va ensorrar i va quedar soterrada dins la cambra. La caiguda va tombar la coberta i el seu pes va fer una escletxa a l'altre lateral, que, no obstant això, va romandre dret. Sembla, a més, que van desaparèixer dos frontals que formaven part del Dolmen i no descarten que es puguin trobar entre les lloses del Dolmen.

4 comentaris:

francesc ha dit...

Enhorabona, el Dolmen de Serra Cavallera es una de les meues assignatures pendents, veig que això del geocaching es una bona manera de anar descobrint racons. Francesc

Joan Escoda Prats ha dit...

Esteu fets uns super cracks.
Felicitats.
Joan Escoda i Prats.

Queralt, Dani, Jùlia i Clara ha dit...

Hola amics, vosaltres sabeu si pot traslador aquest bloc a una altre conte que tinc gmail????

Salut.

Laie ha dit...

Hola! No sé si això encara funciona, veig que està actualitzat de fa temps...

En primer lloc, he arribat aquí a través de Geocaching. Aquest diumenge anem a actuar a Belianes (amb els Falcons de V.) i se m'ha acudit mirar si hi havia algun catxé per la zona (per si tenim temps) i sorpresa! N'hi heu posat un quants!! A veure si els trobo aprofitant la visita!

Per altra banda, veig que demanaveu com trasnlladar un bloc a un altre compte, que ho teniu solucionat això? Crec que es pot fer mitjançant els eines d'exportar i importar missatges!